Bescherming door veiligheidsglas

Datum: 19-11-2015

Ramen maken een huis open en plezierig. Het natuurlijke licht doet wonderen voor het leefklimaat in huis. Toch heeft het ook nadelen. Hoe meer ramen u heeft hoe meer kans dat er een ruit sneuvelt. Om de kans op glasschade te verkleinen kan er veiligheidsglas worden geplaatst. Veiligheidsglas is een verzamelnaam voor verschillende glassoorten die meer weerstand bieden dan enkel glas.

Welk veiligheidsglas voor u geschikt is hangt af van welke bescherming er nodig is. Er kunnen verschillende redenen zijn om veiligheidsglas toe te passen zoals bescherming tegen doorvallen, inbraak en explosies of brand.

Verschillende soorten veiligheidsglas

Bescherming door veiligheidsglasDe verschillende soorten veiligheidsglas zijn onder andere gehard glas, gelaagd glas, draad glas en brandvertragend glas. Gehard glas is zeven keer sterker dan enkelglas, en zeer geschikt tegen diefstal of als douchewand. Gelaagd glas bestaat uit twee of meer lagen waartussen folie zit. Dit glas is geschikt om lichamelijk letsel te voorkomen. De folie houdt het glas na een breuk bij elkaar. Draadglas doet hetzelfde, maar is nog een stukje sterker. Daarnaast is het verwerkte metaal ook brandvertragend. Dit glas is voornamelijk geschikt voor tussendeuren of schuurdeuren.

Brandvertragend glas

Brandvertragend glas is er in verschillende soorten. Klasse E glas houdt vlammen tegen, maar de warmte wordt wel doorgegeven. Klasse EW houdt niet alleen de vlammen tegen, maar ook de warmtestraling wordt door het glas beperkt.

Er zijn dus verschillende opties om u te beschermen door middel van glas. Wilt u persoonlijk advies of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons.

Terug naar het overzicht