Energiebesparing? Kies voor hoogrendementsglas!

Datum: 09-11-2015

Dubbel glas is al weer een hele tijd dé standaard in Nederland. Bestaand enkelglas wordt steeds vaker vervangen door dubbelglas en daarnaast komt in de nieuwbouw enkelglas nog zelden voor. Hier zijn dan ook goede redenen voor. Zo is dubbel glas steviger, maar bovenal isoleert het uw woning een stuk beter. Om die reden is er tegenwoordig dan ook een relatief nieuw type glas verkrijgbaar. Dit is hoogrendementsglas, oftewel HR glas.

Meerdere lagen glas

Dubbel glas bestaat, zoals de naam al zegt, uit twee lagen glas. De ruimte tussen deze twee glazen platen is opgevuld met lucht. Hierdoor zal warme lucht meer in uw woning blijven hangen en niet zo snel via het glas naar buiten gaan. HR glas doet hier nog een schepje bovenop. Doordat de ruimte tussen de glaslagen niet is opgevuld met lucht, maar door een speciaal soort gas zal er nu nog minder warmte verloren gaan. Daarnaast is de binnenkant van de glasplaten voorzien van een speciale coating, wat ook nog extra meewerkt.

HoogrendementsglasNiveaus van isolatie

Hoogrendementsglas is verkrijgbaar in verschillende niveaus van isolatie. Zo bestaat er HR, HR+, HR++ en HR+++ glas. HR glas isoleert al aanzienlijk beter dan het gewone dubbelglas. Bij dit type glas is er alleen coating aangebracht binnen in het raam, er is geen sprake van gas. Bij HR+ is dit wel het geval. Maar het kan natuurlijk altijd beter. HR++ glas isoleert maar liefst 50% beter dan gewoon dubbel glas! Het verschil is dat bij HR++ glas de ruimte tussen de twee glaslagen extra breed is. Tegenwoordig is zelfs HR+++ glas al verkrijgbaar. Dit bestaat uit drie lagen glas.

Terugverdienen

Het plaatsen van nieuw glas is natuurlijk even een uitgave. Maar wat veel mensen niet weten is dat u het eigenlijk kan zien als een investering die u terugverdient. Zo is HR++ glas gemiddeld binnen twee jaar terugverdiend, vanwege de besparing op de energierekening!

Neem voor verdere informatie of het laten plaatsen van nieuw glas gerust contact met ons op.

Terug naar het overzicht