Wat te doen bij een glasbreuk?

Datum: 19-08-2015

Ieder glas kan een glasbreuk oplopen, een bal tegen de ruit of een raam die dicht waait. Het is vervelend als het gebeurt, maar het is gelukkig makkelijk op te lossen. Met een aantal stappen heeft u binnen de kortste keren weer goed glas in uw raam. Een glasbreuk biedt bovendien een goede mogelijkheid tot het overstappen op beter isolerend glas, zoals HR++. Hiermee kunnen bijvoorbeeld energiekosten lager uitvallen.

Bewijs

De beste manier om te werk te gaan is om eerste de situatie te evalueren. Het is van belang om even wat foto’s te maken van het geheel, vaak is dit ook Glasbreuk opgelopenhandig voor de verzekering. Na het vastleggen van de situatie is het goed om zo snel mogelijk de scherven op te ruimen. Op deze manier kan niemand zich verwonden. Wanneer u zelf denkt dat er geen kans op schade aan anderen is, kunt u de mogelijke scherven ook laten liggen zodat een glasbedrijf deze veilig voor u kan opruimen.

Verzekering

Het is van belang om te achterhalen of u verzekerd bent tegen glasbreuk. Veel verzekeraars hebben glasschade opgenomen in de opstalverzekering. Of u verzekerd bent tegen glasschade hangt vaak af van de oorzaak van de schade. Zo worden sommige oorzaken niet verzekerd, zoals aardbevingsschade of schade ten gevolg van andere natuurrampen, verbouwingen of schade aan bewerkt glas. Twijfelt u? Neem dan even contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

Budget

Wanneer u niet verzekerd bent, dient u te kijken wat uw budget is. Zoals al genoemd, is glasschade een uitgelezen mogelijkheid om uw glas te vervangen voor een meer duurzame variant. Dit is milieuvriendelijker en het bespaart stookkosten. Natuurlijk heeft u keuze uit verschillende soorten glas. De zogeheten HR++ ruiten isoleren beter, maar zijn wel een grotere investering dan bijvoorbeeld HR+.

Heeft u het bovenstaande uitgevoerd? Dan is het tijd om een glaszetter te bellen. Daarvoor kunt u bij ons terecht!

Terug naar het overzicht