Dubbel glas lek

Datum: 01-09-2015

Vocht tussen de dubbele beglazing duidt vaak op een lekkage. Is uw dubbel glas lek, dan wordt het aangeraden deze te vervangen. Lekkage aan de dubbele beglazing kan meerdere oorzaken hebben.

Dubbel glas lekGlas versleten

Dubbel glas heeft een maximale levensduur van 30 jaar, maar na 10 jaar verminderd de kwaliteit al aanzienlijk. De kans op lekkage wordt vanaf dan steeds groter. Heeft u lekkage en is het glas al behoorlijk op leeftijd, dan is dit hoogstwaarschijnlijk de oorzaak.

Slechte montage

Het is ook mogelijk dat de beglazing door een fout niet goed gezet is. De kans op lekkage en vocht wordt door slechte montage behoorlijk groter. Heeft u binnen 10 jaar last van lekkage, dan kan u dat vaak onder garantie bij de glaszetter laten repareren.

Slechte kozijnen

Een rot kozijn kan ook een oorzaak zijn van lekkage. Het is dan ook slim om de kozijnen goed bij te houden en regelmatig te verven. Heeft u lekkage door een slecht onderhouden kozijn, dan moet vaak niet alleen het glas vervangen worden, maar ook het kozijn. U kunt aan de glaszetter vragen hoe vaak het kozijn onderhouden moet worden voor een optimale levensduur van het glas.

Terug naar het overzicht